dijous, 6 d’octubre del 2011

El llenguatge i les llenguas



El llenguatge és una eina de comunicació fonamental, pròpia i exclusiva dels humans. Ens permet anar més enllà de la comunicació, és per això que se li atribueix una sèrie de qualitats que cal analitzar per entendre de fons el què ens proporciona el llenguatge.




Anàlisi del llenguatge:

1. A través del llenguatge podem ORDENAR, DISTINGIR i LIMITAR l'entorn en el que vivim, amb al fi d'aconseguir la comunicació entre nosaltres.



2.  El llenguatge es fa possible en el moment en que el cervell, aconsegueix arribar a uns coneixements pels quals, utilitzant el llenguatge els pot expressar, conéixer, i fins i tot, elaborar un discurs abstracte.


Ara bé, perquè tot això es possi en funcionament, és necessari la memòria,  que proporciona la reserva de tots els pensaments i coneixements que hem anat guardant amb els anys, i a través de la comunicació hem pogut absorbir.

Existeixena dos tipus de memòria:
1. col·lectiva
2. individual



3. Finalment, remarcar que el llenguatge no només serveix per transmetre informació, sinó per EXPRESSAR-NOS, i poder COMUNICAR COM ENS SENTIM.

Per tant, el llenguatge i l'expressió estan molt relacionats; en el moment de comunicar-nos i utilitzar el llenguatge, ho hem més o menys efusivament segons com ens sentim, per tant, inevitablament expressem els nostres sentiments.





Podriem concloure doncs, que el el llenguatge és l'eina més extensa de comunicació per l'home, que el distingeix indiscutiblament de la resta, ja que amb el llenguatge ordenem la memòria tan col·lectiva com individual, ens permet expressar els nostres sentiments i fer possible la comunicació.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada